Kaffe

Kaffet som du köper hos oss kallas för specialkaffe. Jämfört med dagligvaruhandeln är kvaliteten på bönorna högre och de rostas med yrkesskicklighet på mindre rosterier.

Allt kaffe finns i hela bönor, men vi maler det gärna åt dig när du är i butiken. Oavsett om du brygger, kokar eller gör espresso så hittar du ett gott kaffe hos oss.

Våra huvudleverantörer är Bergstrands från Göteborg och Johan & Nyström. Men du hittar också ett och annat guldkorn från andra rosterier.

 
Köp kaffe i Stenungsund

Bryggkaffe

Här är vårt urval av hela kaffebönor för brygg. Självklart passar de lika bra till presso, perkulator eller kok. Och vi maler bönorna precis som du vill ha dem utan extra kostnad om du inte har en egen kvarn.

Vårt sortiment av bryggkaffe

Bergstrands Original

Kaffebönorna i Bergstrands original kommer från Indonesien, Brasilien, Colombia och Guatemala. Dessa råkaffen användes redan på 1800-talet av grundaren till Bergstrands kafferosteri. Blandningen blir rund, med en nyans av citrusaktig syra, fin kropp och lång härlig eftersmak. Kaffet är mellanrostat.

Bourbon Jungle

Bourbon Jungle är ett kraftfullt, bittersött och nästan lite rökigt kaffe med en lång eftersmak. Kaffeblandningen är en modern tolkning av en traditionell mörkrost. Ett kaffe där högkvalitativa bönor från flera olika världsdelar, trots en mörkare rostning, sätter tydlig prägel på blandningen.

Buena Vista

Denna blandning andas framtidens bryggkaffe. Det välbalanserade och mjukt rostade kaffet innehållande bönor av exceptionella kvaliteter från Etiopien, Indonesiens Sumatra och Nicaragua. Härliga aromer och smaker från ursprungskaffena finns med och presenterar en pigg, söt och lite lätt fruktig kopp. Buena Vista är en blandning av specialkaffe som tilltalar de flesta.

Colombia Decaf

Colombia Decaf är ett koffeinfritt kaffe med fin frisk sötma, medel fyllighet och en eftersmak som är helt ren och mycket njutbar. Med all säkerhet det godaste koffeinfria kaffe du någonsin druckit. Kaffet är upphandlat direkt av 11 småbönder kring städerna Pitalito och Oporapa i denna hyllade kafferegion. Och utan att utsätta bönorna för onödigt högt tryck eller höga temperaturer extraherar man koffeinet med sofistikerad ångteknik. Kaffebönorna behåller då sin naturliga cellstruktur, smak och arom.

Ecuador Loja

Det här ekologiska fulländade kaffet har en rund kropp med härlig syrlighet och eftersmak av choklad. Plantagen ligger på 1900 meters höjd i Anderna. Klimatet är perfekt för odling och soltorkning av de handplockade kaffebönorna. Ecuador Loja är ett mellanrost med styrka 2,5 av 5.

Ethiopia Gedeo

Ethiopia Gedeo kännetecknar allt vad Etiopiskt specialkaffe kan vara. Smakrikt, sött och med påträngande inslag av röda bär och sylt. Det är ett unikt kaffe som varit i ropet i flera år och som är enkelt att älska. I den lilla subregionen Gedeo i södra Etiopien ligger välkända och toppresterande processtationer på rad; Konga, Aricha, Chelba. Kring stationerna odlar lokalbefolkningen kaffe på höjder av nära 2000 meter över havet. Den aktuella processtationen varierar efter tillgång och kvalitet, och vi skriver dess namn på sidan av varje påse.

Ethiopia Welena

Ethiopia Welena är en blandning av tvättat och bärtorkat specialkaffe. Smakmässigt kombineras det bästa från den tvättade bönans klara friska nektarinton, och den fullsöta godissötman från den bärtorkade. Munkänslan blir större och krämigare samtidigt som en friskhet och komplexitet formar eftersmaken. En sannerligen balanserad pärla.

Fazenda Lagoa

Fazenda Lagoa är en av de mest kända kaffeplantagerna i världen. På en höjd av ca 1000 meter, skyddat av milsvid regnskog, plockas kaffebönorna för hand på morgonen och behandlas därefter varsamt i fem steg. Det soltorkade kaffet har en mild och harmonisk doft. Och smaken präglas av en mild sötma med lång chokladliknande eftersmak.

Kenya Double A

Kenyanskt kaffe är unikt i sin smakprofil och en stående favorit hos många. Och Kenya Double A är ett kaffe med klassiska kännetecken för högkvalitativ Kenya. Intensivt med hög syrlighet och inslag av svarta vinbär, blåbär och citron. Det här kaffet innehåller endast de allra största bönorna vilket är synonymt med den högsta kvaliteten.

MERU FTO

En Fairtradecertifierad blandning som förenar bärig syrlighet med höstens klaraste dofter. Basen av bönorna kommer från UCIRI-kooperativet i Mexiko och COCLA-kooperativet i Peru där allt kaffe odlas efter ekologiska principer blandas upp med bönor från Indonesien och Etiopien. Den varsamma rostningen skapar ett bryggkaffe som balanserar perfekt mellan friskhet, kraft, njutning och engagemang.

Monsooned Malabar

Monsooned Malabar är ett unikt kaffe. Bären torkar i ventilerade lager i Mangalore under monsunperioden och sväller till dubbla storleken. Det ger en gyllengul böna med väldigt låg syrlighet. Denna fantastiska singel innehåller 100% Arabicabönor från Indien, Karnataka regionen. En jordnära, sirapsliknande kropp med inslag av krydda, trä och tobak. Kaffet är mörkrostat och lämpar sig bäst för brygg.

Sulawesi

Ett Indonesiskt kaffe som inte släpper taget om dina smaklökar i första taget. Smaken är unik och bryggningen flexibel. Sulawesi kan köras i alla maskiner; brygg, press och espresso. Sulawesi är ett Single Origin, vilket betyder att kaffet bygger på en böna från ett och samma ursprung. Och bönorna är 100 % arabica. Det är fylligt med låg syrlighet och har en sherryliknande sötma.

Sumatra Gayo

Sumatra Gayo har serverats på Nobelbanketten fyra år i rad. Det är känt för sina mustiga aromer av kryddor, örter och färska fikon. Kaffet är påfallande fylligt, välbalanserat och har en mild mjukhet i avslutning. Det fairtrademärkta och ekologiskt certifierade kaffet kommer från kooperativet Koptan Gayo Megah Bersiri i Aceh-provinsen på Sumatras allra nordligaste spets. Efter plockning av de mogna bären skalas fruktköttet av. Detta görs direkt av bonden på en primitiv pulping-maskin som ofta är byggd av enkla metallbitar och cykeldelar. Därefter lämnas kaffet att fermentera över natten i vävda plastsäckar innan det dagen efter börjar torkas i solen. Denna process ger ett kaffe som kombinerar det bästa från ett tvättat Gayo-kaffe och en traditionell Sumatra Lingtung eller Mandheling.

Thomas Båtblandning

En lättmörkrostad kaffeblandning som är kraftig och mustig med rejäl kropp. Namnet? ja, det kommer från en av ägarna och tillika kaffeprovare. Blandningen består av 100% arabicabönor. Smaken är mustig och rund med en touch av syra.

Bryggkaffe_från_Kaffe_och_Teboden_i_Stenungsund

Espresso

Vårt sortiment av espresso

Bella

Espresson är söt, rund och fyllig och uppvisar en utpräglad mjukhet mot gommen. Karaktären i blandningen hänger kvar i munnen länge och ger en lång och angenäm avslutning. Espresso Bella innehåller 100 % högvuxna arabicabönor. Den kvalitetsmedvetna baristan blir rikligt belönad när man brygger detta kaffe som espresso.

Don Vito

Det här är en perfekt bas till en god cappucino eller latte macchiato. Don Vito är ett starkt espresso med både sötma och kryddig smak. Blandningen består av 100% arabicabönor från Brasilien, afrikanska höglandet och södra Asien.

Espresso No 3

Det här är kaffet för dig som uppskattar en Italiensk Espresso med full styrka och smak. Den distinkta och speciella styrkan kommer ur 30 % torrbearbetad afrikansk Robusta. Och ett mjukt brasilianskt kaffe harmoniserar den fina blandningen.

FTO

FairTradeOrganic är en fyllig espresso med mjuka chokladtoner och söt fruktighet. Ett lättarbetat kaffe som ger en smaksensation både med och utan mjölk. Detta är ett perfekt kaffe för att väcka ett kaffeintresse, man känner igen sig men erbjuds även att uppleva något nytt. FTO är ett espressokaffe som är både gott och etiskt. Kaffet är en blandning av arabicabönor från Etiopien (regionen Yirgacheffe) och Indonesien (Gayoprovinsen på Sumatra). Odlingen sker helt ekologiskt och Fairtrade-märkningen garanterar att kaffeodlarna får skäligt betalt och stöd för att bygga upp en långsiktig verksamhet.

Isola

En harmonisk blandning som de flesta associerar med en tydlig smak av choklad. Man hittar också en touch av karamelliserad frukt och i eftersmaken toner av bittermandel. Espresso Isola har en klassisk men ändå spännande smak. Ett kaffe som tilltalar alla, från den kräsne espressoälskaren till den lattedrickande storstadshipstern.

La Bomba

Det höga inslaget av robusta ger en kraftig och jordig smakbomb med tydliga toner av kakao och en låg syrlighet. La Bomba är en espresso med tydliga rötter i den italienska espressokulturen. Om du någon gång druckit espresso i de små kaffebarer som finns i södra Italien, framförallt Neapel, då vet du ungefär hur den här espresson smakar. Drick den gärna med socker.

Rossa

Monteriva Rossa är ett kaffe med intensiv, komplex och mättad smak. En typiskt norditaliensk blandning som passar lika bra till espresso som latte. Innehåller 90 % Arabica och 10 % robusta.

Vallebella

Monteriva Vallebella är en elegant och kraftig espressoblandning. Den har tydligt inslag av robustabönan vilket ger en botten åt smaken och bra crema.

Espresso Kaffe

Smaksatt kaffe

Vårt sortiment av smaksatt kaffe

Hasselnöt

Krämig hasselnöt ger smak åt det här fylliga kaffet. Passar lika bra att brygga som till presso.

Irish Cream

Ett aromrikt kaffe med smak av härlig Baileys. Prova gärna att toppa med en klick grädde.

Lumumba

Arabicabönor från Colombia och Brasilien med härlig och kraftig smak av krämig kakao, rom och grädde.

Mumma

Arabicabönor smaksatta med fyllig kardemumma. Perfekt att avrunda en god måltid med.

Valencia

Möt en touch av Romerska Bågar. Krämigt kaffe smaksatt med apelsin och choklad. Valencia är certifierat av Rainforest Alliance.

Wiener

Wiener är den perfekta balansen mellan kaffe, smörkola och vanilj.

Smaksatt kaffe