Choklad

Fin choklad sätter guldkant på vardagen. Och hos oss hittar du mörk choklad från Valrhona och Michel Cluizel och ljus choklad från Marc Antoine. Alla tre är välkända kvalitetsmärken. Och för dig som gillar lakrits fins flera varumärken och varianter. Här är ett urval av vad du hittar i butiken.

Valrhona choklad

Valrhona grundades i Frankrike för nästan hundra år sedan. Och deras choklad är välkänd världen över bland finsmakare. Hemligheten bakom chokladens höga kvalitet är urvalet av kakaoplantager där Valrhona väljer ut den bästa kvaliteten på plats. Och de använder bara kakao som odlats utan bekämpningsmedel eller pesticider. Vårt urval av praliner, kakaopulver och mörk choklad varierar under året. Men här är några chokladkakor från Valrhona som oftast finns hos Kaffe och Teboden i Stenungsund:Valrhona choklad

Guanaja 70%

Guanaja är den största av Valrhonas klassiska mörka choklader. Guanaja har en unik och originell blandning av Criollo-, Trinitario och Forasterosbönor. Den höga kakaohalten ger en välbalanserad och ovanligt lång eftersmak full av varma toner.

Caraïbe 66%

Rund och bärig mörk choklad som är tillverkad av bönor från Karibien. Caraïbe har en mild och fyllig mörk chokladsmak med toner av torkad frukt och vanilj. Det här är Kaffe & Tebodens favorit bland mörka chokladsorter.

Manjari 64%

Mild och frisk choklad som tillverkas av bönor från Madagaskar. Jordförhållandena på Madagaskar ger en fruktig, syrlig, mörk choklad med toner av röda bär.

Andoa Noir 70%

Fairtradecertifierad mörk choklad. Ando Noir har en bittersöt arom och en not av friskhet.

Chokladtryffel

Våra tryfflar är omåttligt populära. Förutom naturell chokladtryffel finns de varsamt smaksatta med chili, hallon eller havssalt. De passar utmärkt till kaffet eller som en enkel present när du går bort. Tryfflarna är tillverkade i Göteborg med svenska råvaror i så stor utsträckning som det är möjligt.
tryffel

Niederegger marsipan

Har du någon gång varit i Lübeck har du antagligen besökt Niedereggers butik. Där har de tillverkning och försäljning under samma tak. Och i över 200 år har de levererat den tveklöst godaste marsipanen som finns. Du hittar alltid marsipan från Niederegger hos oss, men under julen är sortimentet som störst.
Niederegger marsipan från Lubeck

Johan Bülow Lakrits

Du hittar lakrits från flera leverantörer hos oss. Men vi tycker att Lakrids By Johan Bülow är den främsta. Det finns tre varianter i vårt standardsortiment.
Lakrits från Johan Bulow

Lakrits No 1

Söt lakrits som är balanserad med sin egen styrka och en touch av naturlig anis. Burken innehåller 170 g och är helt fri från gluten.

Lakrits No 2

Salt lakrits med den starka smak som är typisk för nordisk lakrits. Burken innehåller 170 g och är helt fri från gluten.

Lakrits A

En storfavorit hos många. Mjuk lakrits som är överdragen med belgisk fin choklad. Därefter rullad i lakritspulver. Burken innehåller 150 g och är helt fri från gluten.

Övrig choklad och lakrits

Kom till Kaffe & Teboden när du ska köpa lakrits eller choklad. Du hittar fler sorter än vad som är presenterade på den här sidan. Men vi har tyvärr inte möjlighet att presentera allt då sortimentet varierar.